На 21.02.2023г. по повод Световния ден против тормоза в училище младият кмет – Йоана Попова и Ученическият съвет в Спортно училище „Тодор Каблешков“, съвместно със спортните клубове по футбол в града организираха футболен турнир под мотото „ Спорт – не агресия!“
В турнира взеха участие възпитаници на Спортно училище и представители на ПФК „Берое“ и ФК „Верея“.
Младият кмет Йоана Попова отправи апел към децата и младежите в града „да бъдат повече активни и да спортуват, защото заниманията със спорт, освен за здраве и физическа издръжливост, ни учи на дисциплина и търпение“. Тя призова учениците заедно да се борят срещу тормоза, като търсят неща, които да ги сплотяват, а не разединяват.


Гости на спортното мероприятие бяха заместник-кметът по общинска собственост, стопанска политика и спортни дейности на Община Стара Загора г-жа Красимира Чахова, началникът на отдел „Спортни дейности“ – г-н Петко Крумов, Младежки общински съвет, младите омбудсмани – Георги Георгиев и Диана Щерева от ГПЧЕ „ Ромен Ролан“, Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, представители на училища в града, ученици, учители, треньори и родители.