Динамичното развитие на света изисква от всеки човек основни познания по статистика. Но могат ли тези уроци да са интересни за учениците от 12 клас?! Едно уникално статистическо проучване и представянето на резултатите от него предизвика учениците от 12 в клас да покажат ангажираност и знания, научно доказвайки изводите от направения анализ на поставената домашна работа.

Денят на народните будители бе отбелязан в Спортно училище "Тодор Каблешков". Ученици изготвиха табла с ликовете на възрожденските учители. Момчета и момичета от 6а клас рецитираха "Хубава си, моя горо" на Любен Каравелов.

Награждаване на едни от най-добрите ни спортисти на годишните награди на вестник "Стандарт" съвместно с Община Стара Загора, категория Спорт. С грамоти от кмета и главния редактор бяха отличени Калоян Атанасов, Дянко Дянков, Гюкан Хазим и Ванеса Георгиева. Специални гости - депутати, Христо Маринов, Явор Янакиев и много други.

Новоизбраният кмет на Млада Загора - Йоана Попова, ученичка от 11 б клас в СУ "Тодор Каблешков" и Младежки общински съвет мандат 2022/2023г. положиха клетва за работа в името на старозагорци. Преди тържественото заседание те поднесоха цветя пред барелефа на Петко Р. Славейков - първи кмет на Стара Загора след освобождението на България. В новия мандат на МОС се включиха Николай Петков (10 а клас), Татяна Тодорова (9 а клас), Снежина Николаева (12 в клас).

Приключи индивидуалната надпревара на балканиадата за момчета и момичета U15! Състезателите на СКБ" Берое" и училището за шампиони СУ "Т. Каблешков" завоюваха пълен комплект медали! Даяна Стойчева спечели безапелационно своите срещи и съвсем заслужено се окичи с балканска титла, Георги Тодоров остана вицешампион, а Божидар Добрев бронзов медалист! Надявам се тези медали да ни вдъхнат повече увереност занапред!

Днес, 5 октомври, по време на официалното тържество по случай Денят на Стара Загора, Ключа на града получи новоизбраният Кмет на Млада Загора Йоана Попова. Единайсетокласничката от Спортно училище прие наградата от кмета Живко Тодоров. "Честит празник, Стара Загора. Пожелавам заедно да градим стабилното бъдеще на нашия град. Където и да бъдем, нека се връщаме у дома. Да бъдем обединени, преминавайки през трудностите на живота", каза Йоана пред съгражданите.