За поредна година СУ "Т. Каблешков" отбелязва Деня на Ученическо самоуправление, като ученици и учители разменят своите роли. Ученици от 8 до 11 клас заместиха своите учители и ръководството на училището за един ден. Длъжността Директор се изпълняваше от Мартин Димитров от 11 клас като бяха назначени и заместник-директори. Уроци бяха изнесени от ученици от 8 и 10 клас.

Спортно училище участва в чествания по случай празника на славянската книжовност и култура. Изявени ученици и спортисти с гордост представиха своето училище. Знанието е силата, която ще направи света по-красив.

Ученици от 8а и 8б клас премериха сили в знанията си по Физика, Химия и Биология. Двата отбора представляващи класовете отговаряха на въпроси свързани с практическото приложение на наученото в часовете. В крайното класиране повече точки събра отборът на 8б клас, които получиха грамота и награди. 

За поредна година Спортно училище участва в Областната панорама на професионалното обучение.

Днес Спортно училище чества своя половинвековен патронен празник. 50 години училището достойно носи безсмъртното име на героя от Априлското въстание и дава отличен старт на възпитаниците си. С каблешков дух и ентусиазъм вече 5 десетилетия учители и треньори водят своите ученици по пътя на знанието и спорта, подготвят ги да се справят с трудностите в живота и да бъдат достойни граждани.