Ученици от шести клас рецитираха стихотворения, а деветокласници изготвиха табла по случай празничния ден.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

На 21.02.2023г. по повод Световния ден против тормоза в училище младият кмет – Йоана Попова и Ученическият съвет в Спортно училище „Тодор Каблешков“, съвместно със спортните клубове по футбол в града организираха футболен турнир под мотото „ Спорт – не агресия!“
В турнира взеха участие възпитаници на Спортно училище и представители на ПФК „Берое“ и ФК „Верея“.
Младият кмет Йоана Попова отправи апел към децата и младежите в града „да бъдат повече активни и да спортуват, защото заниманията със спорт, освен за здраве и физическа издръжливост, ни учи на дисциплина и търпение“. Тя призова учениците заедно да се борят срещу тормоза, като търсят неща, които да ги сплотяват, а не разединяват.

Достойно представяне на Спортно Училище "Тодор Каблешков" Стара Загора в междуучилищната викторина "1000 причини да се гордеем, че сме българи". За първа година Спортно училище взе участие, а отборът бе в състав: Кристин и Преслава Попови от 10 б клас и Веселин Митев от 11 б клас.

Динамичното развитие на света изисква от всеки човек основни познания по статистика. Но могат ли тези уроци да са интересни за учениците от 12 клас?! Едно уникално статистическо проучване и представянето на резултатите от него предизвика учениците от 12 в клас да покажат ангажираност и знания, научно доказвайки изводите от направения анализ на поставената домашна работа.

Урок по родолюбие с учениците от 7а клас по повод 150г. от гибелта на Апостола Васил Левски. Учениците представиха своите проекти.

"Ще пазим заветите на Апостола!"

Награждаване на едни от най-добрите ни спортисти на годишните награди на вестник "Стандарт" съвместно с Община Стара Загора, категория Спорт. С грамоти от кмета и главния редактор бяха отличени Калоян Атанасов, Дянко Дянков, Гюкан Хазим и Ванеса Георгиева. Специални гости - депутати, Христо Маринов, Явор Янакиев и много други.