Почетна грамота и поздравления за поредния успех получи от кмета на Стара Загора Живко Тодоров Даяна Стойчева. Младата надежда на старозагорската борба извоюва отново високо отличие по време на Балканското първенство за момчета и момичета U15 в Серес, Гърция.

„Стара Загора е град с традиции в този спорт, виждаме, че успехите се множат. Убеден съм, че Даяна Стойчева тепърва ще показва на какво е способна“, подчерта кметът Тодоров. Той отправи поздрав и към треньорите на клуб по борба „Берое“, където Даяна тренира от пет години. Тя е възпитаник на училището за шампиони СУ „Тодор Каблешков“ в Стара Загора.
Даяна Стойчева сподели, че не е срещнала особена трудност по време на Балканското първенство и е устремена към предстоящото Европейско първенство, от където си пожела златен медал.
Благодарност към кмета Живко Тодоров за подкрепата към спорта в града изрази треньорът от КБ „Берое“ Диан Динчев. „Клубът ни в момента притежава една от най-добрите бази в България. Създадохме много силно ядро сред юношите, които са състезатели по борба и за националния отбор. Стремим се да имаме силно представяне и сред мъжете“, сподели Динчев. Той подчерта, че в момента тече подготовката на Даяна за следващия шампионат и е убеден в отличното ѝ представяне и надграждането ѝ като спортен занапред.
Поздрав към носителката на успехи за града отправиха още ресорният зам.-кмет Красимира Чахова и началникът на отдел „Спортни дейности“ Петко Крумов. Даяна Стойчева получи и подарък от кмета Тодоров – поредицата от книги „Шампионите разказват“ с пожелание да е част от последващите издания, а до тогава да не спира да развива спортния си потенциал и да черпи опит от успешните старозагорски представители на борбата.