МТ "СТОТЕ ВОЙВОДИ" 2019, ГР.СЛИВЕН

72686368 2947852225229255 6286861317001183232 o

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

РАДОМИР СТОЯНОВ - БАЛКАНСКИ ШАМПИОН БОРБА СВОБОДЕН СТИЛ /10.10.2019Г ПАНАГЮРИЩЕ/ .  ТРЕНЬОР ДИАН ДИНЧЕВ

       Фаворит по високи спортни резултати в Спортно училище са състезателите по борба. Носители на многобройни медали от Олимпийски, Световни, Европейски първенства. Явор Янакиев – наш възпитаник спечели бронзов медал от Олимпийските игри в Пекин през 2008 г. Новия председател на Българска федерация по борба е Христо Маринов –състезател по борба класически стил, възпитаник на Спортно училище – световен шампион през 2010 г. и европейски шампион през 2012 г.Спортен клуб по борба „БЕРОЕ“ е сдружение с нестопанска цел,основано на 14.11.2007 год. в гр.Стара Загора.Клуба продължава развитието на борбата в Стара Загора,чието начало е положено през 50-те години на миналия век.
       Във вътрешния и международния календар СК по борба „БЕРОЕ“ развива свободна и класическа борба в следните възрастови групи: подготвителна, деца, момчета, кадети, юноши, жени, мъже и ветерани.
       От 1972 год.националния турнир за деца "Никола Илчев" се провежда в града на липите. СК по борба „БЕРОЕ“ постави началото на международния турнир за кадети "Динко Петров" от 2009г. и „ Кольо Узунов“ от 2014г.
       Учениците от Спортно училище провеждат учебно-тренировъчен процес в обновената зала по борба УСШ - намираща се на ул. „Българско опълчение“№ 85 - в двора на 9-то основно училище „ Веселин Ханчев“.
       В клуба работят 5-ма треньори към Спортно училище:
Класически стил - Стоян Балтаджиев-възпитаник на Спортно училище и носител на първия медал за училището от международно състезание; Петър Манев- Заслужил треньор, вписан в „Златната книга на спорта“ на град Стара Загора, личен треньор на Явор Янакиев и Христо Маринов, многократно удостояван с титлата „Треньор №1“ на град Стара Загора .
Свободен стил - Диан Динчев-възпитаник на Спортно училище, „Треньор №1“ на град Стара Загора за 2016г., Димо Христов- дългогодишен треньор и международен съдия по борба и Петър Халхулов – възпитаник на руската школа по борба.
Учениците на Спортно училище са редовни участници в състезания на национално и международно равнище. Високите спортни постижения на състезателите по борба са резултат от провежданите ежегодни зимни тренировъчни лагери за всички възрастови групи.

[/pb_text][/pb_column][/pb_row]

Media

Радомир Стоянов от клуб по борба „Берое“ стана Балканси шампион на провелото се в Панагюрище първенство за момчета ,юноши и кадети. Надпреварата се проведе от 30-ти септември до 6-ти октомври с участието на спортисти от 10 държави. Старозагорският клуб участва с 6-ма състезатели, които извоюваха една шампионска титла и 3 медала .В категория U 15 Радомир бе безапелационният победител . При кадетите сребърен медал спечели Виктор Нейчев.
Нагоре