СПОРТНО УЧИЛИЩЕ "ТОДОР КАБЛЕШКОВ"-ГР.СТАРА ЗАГОРА

Отиване към съдържанието

Главно меню

 
 
 
 
 

ОТКРИВАНЕ НА НАЦИОНАЛНА УНИВЕРСИАДА

 
 

На 9 май 2017г. в 20:00 часа  с официална церемония на площада пред общината беше открита Национална универсиада. Церемонията започна с демонстрации на различни видове спорт от ученици в Спортно училище „Тодор Каблешков“.  Организатори са Община Стара Загора и Асоциацията за университетски спорт „Академик”, с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката,Тракийски университет, Банка ДСК, Български спортен тотализатор, БОК и др.
Официалните лица бяха
кметът Живко Тодоров, старозагорския митрополит Киприан, ресорния зам.-кмет Красимира Чахова, областния управител проф. Веска Шошева, председателя на Съвета на ректорите и ректор на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ проф. Любен Тотев, ректора на Националната спортна академия проф. Пенчо Гешев и др.

 

В откриването участваха още проф. Свилен Нейков, проф. Димо Гиргинов – член на управителния съвет на Асоциация за университетски спорт „Академик”, доц. Стефан Рибарски – помощник ректор на Тракийския университет, проф. Велизара Пенчева – ректор на Русенски университет „Ангел Кънчев“, Димо Неделчев-директор на Спортно училище и др.
До 14 май, в рамките на седем дни, над 1 300 студенти от почти всички висши училища в страната, ще премерят сили в 12 вида спорт.

Асоциацията за университетски спорт "Академик" награди с плакет Спортно училище и директорът Димо Неделчев  за принос към спорта.

 

ЕДИН ПРЕКРАСЕН ПОВОД ЗА ГОРДОСТ!

 

Националният състезател в олимпийската дисциплина скокове на батут Мариян Михалев от Спортен клуб „Добри Костин“, гр. Стара Загора, спечели стипендия от Световната федерация по гимнастика (FIG).

Горди сме, че Мариян Михалев е един от избраните, в конкуренция на 35 спортисти от 23 Национални федерации.

Стипендиите се връчват ежегодно от Фондацията на FIG и са предназначени за развитието и усъвършенстването на млади и талантливи спортисти в олимпийските гимнастически дисциплини.


 

ПАТРОНЕН ПРАЗНИК 2017Г.

 

141 години Априлска епопея и уроци по родолюбие!
В деня, в който преди 141 години в Копривщица изгърмя първата пушка и даде началото на едно от най-героичните и кървави събития в българската история- Априлското въстание, Спортно учелище, чийто патрон е авторът на Кървавото писмо Тодор Каблешков, отбеляза своя патронен празник.

Тържествената част
бе отбелязана в актовата зала на училището с рецитал и поздравително слово на директора. Учениците поднесоха цветя на паметната плоча на Тодор Каблешков.
Празничният ден продължи с посещение на тренировка в плувния басейн, където присъстваха много ученици, учители и гости.


 
 
 

КАМПАНИЯ "НАШИТЕ МАЛКИ СТЪПКИ ЗА ОПАЗВАНЕ НА ПРИРОДАТА"

       За поредна година учениците от Спортно училище отбелязаха Деня на Земята с многобройни инициативи.

 

Победители от конкурсите за създаване на компютърна презентация на тема "Земята-моят дом":
1. Никол Нунева - 6 клас /вляво/
2. Александра Димитрова- 7 клас /вдясно/

Победител в конкурса за изработване на компютърен сайт на екологична тема е Божидар Пенчев от 8 клас.

 

Учениците от група "Двор и градина " по проект"Твоят час" изработиха оригинални преспапиета и къщички за птици с декупажна техника. Учениците от 6 и 7 клас с удоволствие се включиха в рисунка на асфалт на екологична тема.

 

Представителна изява на учениците от група "Народни танци за всеки" по проект "Твоят час".

 
 

ГОДИШНИ НАГРАДИ 2016Г.

 

За треньор номер 1 в Стара Загора бе избран Диан Динчев, който е треньор по борба – свободен стил в СК Берое. Неговият възпитаник Жоро Желязков получи наградата за най-перспективен състезател. Честито! И на двамата пожелаваме още много бъдещи успехи!

В класацията е и Евелин Русев, също възпитаник на Диан Динчев и училището.
В десетката са още: Мариан Михалев- батут, 11"А". клас- с треньор Мариана Макулова и Дарина Стойчева - джудо , 11."А" клас - с треньор Христо Лазаров
Фото : Мариана Макулова; Христо Христов

Треньор №1 на СКЛА "Берое" за 2016г. е София Събева.

По проекта "Твоят час" групата "Български традиции и обичаи" отбелязя началото на коледните празници с обичая "Коледуване" на 21.12.2016г. и коледно тържество на 22.12.2016г.

 
 

ЗА НАС

 
 

Училището разполага със стол с поевтинена храна и модернизирано, обновено общежитие, намиращо се в двора на училището. Стаите са с по 2 или 3 легла, има стая за отдих и занималня. За реда и спокойствието на учениците денонощно се грижат 6 възпитатели.
Учебният процес се осъществява в съвременно оборудвани кабинети и класни стаи.
Учителите по общообразователна подготовка са висококвалифицирани специалисти с необходимия ценз.
Учителите по спортна подготовка са доказани в своя спорт специалисти,
спечелили многобройни отличия на национално и мeждународно ниво.


 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню